Gå til hovedinnhold

Hvert år fraktes tusenvis av tonn av varer fra andre siden av verden, blant annet stål til forankring av marine installasjoner i havet. Havbruksnæringen er en av Norges viktigste fremtidsnæringer som etterspør miljøvennlig produkter. I 2021 gikk Momek og Løvold sammen å etablerte et felles selskap, Momek Løvold AS, som skal utvikle og produsere nye bærekraftige produkter og løsninger til havbruksnæringen. Det er blitt investert mye i forskning, sveiserobot og produksjonslinje lokalisert i Mo industripark i Mo i Rana.

Det var under samling i regi av Rana Utvikling (RU) og Bodø Regionens Utviklingsselskap (BRUS) at ledelsen i Løvold Solution kom i kontakt med toppledelsen i Momek. I en uformell prat om hva vi drev med og utfordringer, ble det nevnt at Løvold kunne tenke seg å tilby mer kortreiste anker til sine kunder i Norge. Veien videre ble å danne et felles selskap og samme skape norsk industrihistorie. 14 måneder etter etableringen av MOMEK | LØVOLD, kunne fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran offisielt åpne produksjonen av ankre.  Det er blitt investert mye i forskning og utvikling, sveiserobot og produksjonslinje lokalisert i Mo industripark i Mo i Rana.

 

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran

Dette er en milepæl og det er verdt en feiring.
MOMEK | LØVOLD viser her vei for andre. Her har en trofast leverandør av utstyr på kysten sett inn mot industrien i Rana og etablert et samarbeid med den største verkstedbedriften i landsdelen

– statsråd Bjørnar Skjæran

 

Gjennom effektiv produksjon, nordisk stål og optimalisert design skal Momek Løvold levere ankre og andre produkter med høy kvalitet, lang levetid og betydelig redusert miljøavtrykk. Samt sikre forutsigbarhet rundt levering, som er mer aktuelt enn noen gang etter de siste årene med pandemi, krig og uroligheter.

Effekten med å hente produksjonen hjem er mer miljøvennlig produksjon med lavere transportkostnader.

Vi gjør dette for å ta en aktiv rolle innen levering av bærekraftige produkter til havbruksnæringen

– konsernsjef André Løvold i Løvold solution og styreleder i MOMEK | LØVOLD

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.