Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

+47 75 50 44 00

Molobyen Action Now Cup

Denne gjengen gleder seg til å skape fotballmoro for ungdom i alderen 13 til 16 år i sommer. Dænni Diaz Terlecki, Linn Søtorp, Beate Falch, Marius Berg, Ellisiv Løvold, Alex Jensen, Ørjan Berg, Lars Kristian Berg Hansen, Jesper Jensen og Lars Jensen: Foto: Bodø/Glimt

Glimt og Breivika Utvikling Bodø inviterer til «Molobyen ActionNow sommerfotball». Her kan ungdom i alderen 13 til 16 år kose seg med fotball i sju uker i skoleferien.

– Det blir morsomme treninger onsdag og fredag to timer hver gang fra uke 27 til uke 33, forteller Ørjan Berg i Glimt og fortsetter:

– Alle turneringer er dessverre avlyst denne våren og sommeren, som følge av koronaviruset, også vår egen Løvold ActionNow Cup. Da måtte vi forsøke å finne på noe nytt sammen med våre turneringspartnere som kan glede ungdommen. Det har resultert i «Molobyen ActionNow Sommerfotball». Tilbudet er til både gutter og jenter. De helgule vil bruke kunstgressbanene ved Bankgata til å gjennomføre snyskapningen.

– Dette er perfekt timing for ActionNow, bokstavelig talt! Det å kunne «hive seg rundt» å være med å bidra til positiv aktivitet for barn og unge etter en veldig spesiell og annerledes vår gir menig. Det samme gjør det å samarbeide med Glimt rundt ActionNow begrepet, sier Ellisiv Løvold på vegne av Breivika utvikling Bodø og fortsetter:

– Det er helt i tråd med våre målsettinger, nemlig en bærekraftig utvikling. Vi ønsker samtidig at folk skal bli kjent med planene for Molobyen, og ta i bruk det helt ferske navnet på denne nye bydelen som blir en forlengelse av sentrum. Dette området er tidligere definert som Utviklingsområde vest. Molobyen er mye hyggeligere.

– Påmeldingen starter nå, og vi forsøker å få plass til så mange som mulig, selvfølgelig innenfor gjeldende koronaregler, fortsetter begge.

– Morsom variant

Tilbudet er gratis og Glimt vil stille med ni forskjellige instruktører, trenere eller veiledere underveis. Påmeldingen skjer enkelt og greit på internett, hvor først til mølla prinsippet gjelder.

– Dette blir en morsom variant av fotballskole. Hele poenget er at vi sammen skal ha det gøy med fotball. Vi skal spille masse og ungdommen skal i all hovedsak få kose seg som de ønsker, men et ordentlig opplegg må vi selvsagt ha på det hele for at det skal fungere, forsikrer den tidligere midtbanelegenden.

Med seg i trenerkorpset har han også fått Linn Søtorp og Dænny Diaz Terlecki fra Glimtvis.

– Vi er blitt godt kjente med Dænny og Linn gjennom samarbeidet med Glimtvis. I likhet med resten av instruktørene er de flinke med ungdom, og gleder seg til å komme i gang med sommerfotballen, påpeker han.

Grand er allerede i gang

Mens Glimt nå kommer med et tilbud til ungdom i alderen 13 til 16 år, har Grand allerede lansert et tilbud for barn i alderen åtte til 12 år.

– Grand er allerede i gang på kunstgresset ved Aspmyra. Det er for både gutter og jenter, og de har plass til 45 deltakere, forteller Berg.

Også dette tilbudet er gratis for dem som ønsker å være med.

– I alle klubber ser vi et frafall av spillere, etter at de ikke har fått trent som normalt. Alle turneringer er som nevnt avlyst og seriespillet er ikke kommet i gang. Vi håper dette kan være med å skape et positivt samlingspunkt for flere i sommer, medgir han.

Fleksibilitet i påmeldingen

Opplegget skal være morsomt og oppleves fleksibelt for dem som ønsker å være med.

– Hvis du bare kan være med i to uker, så får du lov til det. Har du anledning til å være med hele sommeren, så er det topp. Som jeg nevnte tidligere, vi forholder oss til reglene og tar imot så mange vi kan, så skal vi bestrebe oss for å få det til best mulig for alle som ønsker å være med å ha det gøy sammen med oss, sier Berg som selv kommer til å være en del av trenerkorpset.

Kanskje kan denne nye varianten å gjøre det på være med å bidra til å stoppe frafallet i fotballfamilien, som mange av klubbene opplever for tiden.

Artikkel skrevet av Freddy Toresen, Avisa Nordland.

 

Påmelding her