Gå til hovedinnhold

Etter to år hvor det ikke har vært mulig å samle ungdommer til turneringer og skikkelig fotballfest uten strenge restriksjoner, ligger det nå tilrette for skikkelig turneringsstemning i Bodø-byen. Frist for påmelding er 8. april.

– Dette er den første normale fotballturneringen utendørs i Bodø siden korona stengte ned samfunnet og store deler av idretten for to år siden. Nå er det ingen restriksjoner, vi kan kjøre på og skape skikkelig turneringsstemning igjen. Vi gleder oss veldig, og dette blir vårens vakreste eventyr, sier Berg.

Videreføring av Løvold Cup

Molobyen Action Now Cup er en videreføring av tidligere Løvold Cup, med ambisjoner om å videreutvikle turneringen med FNs bærekraftsmål som ledestjerne. I første omgang ble jentelag inkludert i turneringen, samt Stjerneligaen for barn med behov for ekstra tilrettelegging i samarbeid med Bodø Idrettsråd, Nordland Idrettskrets og NFF Nordland.

– Sammen med Bodø/Glimt har vi tatt hjertebarnet vårt Løvold Cup inn under Molobyen og Action Now-paraplyen for å gjøre turneringen til noe større enn seg selv, sier leder for marked, relasjon og utvikling i Løvold Solution, Ellisiv Løvold.

Løvold, som via Løvold Solution er én av de tre medeiere i Molobyen sammen med Clemens Eiendom og Christian Jakhelln, forteller at budskapet i Action Now passer godt til visjonene for Molobyen, en helt ny bydel i Bodø bare et steinkast unna Aspmyra Stadion.

– Ivaretakelse av barn og unges interesser står sentralt i utviklingen av den nye bydelen, sier Løvold.

For Bodø/Glimt handler Action Now om å gjøre en forskjell og skape en innholdsrik, morsom og bærekraftig turnering for alle.

– Som toppklubb skal vi ta et ansvar som er større enn det å spille kamper hver søndag, og Action Now Cup i samarbeid med Molobyen vil kunne skape holdninger som varer. Det barna lærer når de er små tar de med seg videre ut i livet, sier Berg.

Sportsbaren blir åpen for alle hele helgen

I tredje etasje på Aspmyra Stadion ligger Sportsbaren som vil være samlingsstedet gjennom hele turneringshelgen med kafé og sekretariat.

– Her blir det åpent for alle som vil innom for en kopp kaffe, en brus eller noe å spise. Også i Bankgata-hallen blir det kiosk med mat og drikke, forteller Berg.

Kampene spilles på Aspmyra Stadion, Aspmyra kunstgress og Bankgata kunstgress.

– Vi er svært glade for å kunne arrangere Action Now Cup i samarbeid med Molobyen, og gjennom godt samarbeid og engasjement skal vi nå jobbe for å skape positive ringvirkninger langt utenfor fotballbanen, sier Berg.

Emma Dorthea Christensen (14) under sommerfotballskolen som ble arrangert når Molobyen Action Now Cup ikke ble noe av grunnet pandemi. – Nå gleder jeg meg veldig til skikkelig turnering, sier fotballspilleren. (Foto: Christine Karijord)

– Det har vært noen kjedelige år

Emma Dorthea Christensen (14) som spiller på IK Grand, kan fortelle om to ganske kjedelige korona-år med mye egentrening. Nå gleder hun seg veldig til turnering.

– Huff, det har vært noen kjedelige år. Jeg har ikke fått gjort det jeg aller helst vill gjøre, som er å spille lagfotball. Likevel har jeg skjønt mye om meg selv disse årene mens jeg har brukt mye tid på å trene alene. Og motivasjonen, det har vært å delta på lagtreninger når det har vært mulig. De har betydd noe ekstra i tiden som har vært, forteller Christensen.

Hun synes det er bra det tilrettelegges for at barn får spille fotball sammen og gjøre det de elsker.

– Jeg gleder meg veldig til Molobyen Action Now Cup, og blir det kamp på Aspmyra Stadion, så er det stort. Det er ikke alle som får oppleve å score mål der. I tillegg blir det gøy å treffe motstandere både på og utenfor banen. Jeg gleder veldig, sier Christensen.

– Det har vært noen ganske kjedelige år med mye egentrening, sier IK Grad-spiller Emma Dorthea Christensen (14). Derfor blir det ekstra stort med Molobyen Action Now-turnering i år. (Foto: Christine Karijord)

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.