Gå til hovedinnhold

Artikkel hentet fra an.no skrevet av Per Torbjørn Jystad

– Vi jobber med fremdriften, sier Ellisiv Løvold i Løvold Solution om den neste store etappen for Løvold Havpark.

Det var høsten 2018 at Løvold Solution skrudde opp skiltet med Løvold Havpark på sørveggen til det som en gang var Bodø Fryseterminal. Nå skyter planene på Rønvikleira for alvor fart, bekrefter Ellisiv Løvold.

I konsernet har hun tittelen leder for marked, relasjon og utvikling.

Med Labora, Patogen og egen virksomhet i konsernet Løvold Solution, er man allerede godt på vei med å bygge opp en ny næringsklynge i havna.

Ellisiv Løvold i Løvold Solution AS. Foto: Per Torbjørn Jystad

For tiden pågår det en total renovering av et areal på 1.500 kvadratmeter i andre etasje i en av det som i sin tid var totalt tre fryseceller.

Et grep på veien for å kunne fylle Rønvikleira med flere bedrifter som jobber med noe som er relatert til havet.

Stor utbygging

Løvold Solution kjøpte hele bygningsmassen i 2018 etter å ha ferdigstilt kontor og produksjonslokaler på nordsiden. Det er også mot nord at konsernet har planer om et nytt bygg på ca. 7.500 kvadratmeter.

Det betyr at Løvold Havpark totalt blir på 17.000 kvadratmeter med produksjonslokaler, lager, kontorer og fellesarealer som skal inneholde blant annet en plenumssal og personalrestaurant.

Havparken ligger i tillegg strategisk plassert på kaikanten mellom terminal området og Rønvik marina. Rundt er det store utearealer for lagring pluss dypvannskai i front.

Ellisiv Løvold sier at de har som målsetting at det som blir en et nytt bygg med kontor og forretningslokaler kan stå ferdig i 2025.

Den tidligere fryseterminalen er gradvis blitt bygd om til andre formål. Her fra andre etasjen i en av frysecellene der lokalene totalrenoveres for å huse nye leietakere som blir en del av Havparken. Foto: Per Torbjørn Jystad

Et «havrom»

Det nye bygget som nå for alvor tar form på tegnebrettet, skal i tillegg huse det Løvold omtaler som et «Havrom». En egen møteplass og arena for ulike aktiviteter, deriblant konferanser og undervisning. Arkitekturen skal også appellere til samarbeid mellom leietakerne, poengterer hun om det visuelle.

I Havparken er det satset på en grønn profil og blant annet mye gjenbruk av materialer i forbindelse med den snart avsluttede renoveringen. Og det kommer mer:

– For nybygget som blir på fem eller seks etasjer, har vi valgt å en konstruksjon basert på massiv tre. Det skal bli et klimaoptimalisert bygg, og vi sikter mot en BREEAM excellent sertifisering, som tilsier en høy miljøstandard.

Løvold sier at det er et bevisst valg. Et valg de tar uten å sjele for mye til byggekostnaden:

– Dette mener vi er riktig og viktig for framtiden, på mange vis. Man får dette igjen i form av kvaliteter som vil etterspørres i næringslokaler. Og vi vet at dette blir dyrere, men den prisen er vi villig til å betale.

Slik ser fryseterminalen ut i dag. Den største seksjonen i midten består av tre fryseceller. Den ble bygd av Gigante i 1997. Dahl Fiskeri inngikk avtalene om byggene med rampefunksjoner på venstre side (innsiden), men Løvold Solution bygde administrasjonsbygget på høyre side (ut mot kaikanten). Foto: Løvold Solution

Jakter entreprenør

– Hvor langt er dere kommet?

– Vi har ikke valgt entreprenør ennå, men er inne i en prosess der vi skal inngå en såkalt samspillsentreprise.

Løvold forklarer at det innebærer at de som utbygger og entreprenør jobber sammen om en fremdriftsplan og prising. Lykkes man her, er ambisjonen at hele Havparken kan stå ferdig i 2025.

Nybygget får en bærende konstruksjon som baserer seg på massiv tre. Et dyrere, men likevel riktig valg for en blågrønn satsing, mener utbyggeren. Foto: Løvold Solution

I arbeidet med nybygget, må det inngås flere nye leiekontrakter.

Løvold forteller at de har flere aktuelle kandidater som ikke minst vil passe inn i en slik blågrønn næringspark.

– Vi bygger som sagt et kompetansesenter for den næringen vi selv er en del av, så har vi jobbet i lang tid med innhold og hvem som skal inn her.

Ikke minst jobbes det hardt for å få bedrifter utenfor Bodø å etablere seg her.

– Noen konkrete?

– Vi har bedrifter i «pipeline». Aktører som absolutt er av blant selskapene vi ønsker oss inn her og som tilfører næringslivet i Bodø noe nytt. Men jeg kan ikke si mer enn det per i dag.

Men litt mer har hun likevel på lager:

– Vi har hele veien vært klar på at vi med Løvold Havpark ønsker å legge til rette for vekst og flere kompetansearbeidsplasser, sette Bodø og regionen vår enda tydeligere på det blå kartet. Da er det ekstra stas å se at denne arenaen nå vekker interesse både nasjonalt og internasjonalt.

Løvold Solution AS flyttet hele virksomheten fra Breivika til Rønvikleira i 2016. På kaia har de lagret enorme mengder anker og fortøyningstau til oppdrettsanlegg. Ellisiv Løvold kan nå fortelle at arbeidet med Havparken skyter fart, men noe må hun også vente med å avsløre. Foto: Per Torbjørn Jystad

 

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.