window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127652407-3'); .header__block__media__inner { height: 0; padding-bottom: 56.25%; } @supports (aspect-ratio: 1) { .header__block__media__inner { height: auto; padding: 0; aspect-ratio: 16/9; } .map__content { aspect-ratio: 16/9; } }
Gå til hovedinnhold

Et pilotkurs med tittelen bærekraft i praksis ble etablert høsten 2020, gjennom kurset skulle studentene finne ut hva Løvold Havpark kunne fylles med. Hvor fokuset var på hvordan vi kan skape en bærekraftig næring i fremtiden.

– Vi ønsker at studentene ikke bare skal fokusere for mye på dagens utfordringer, men komme opp med hvordan vi ønsker å skape en bærekraftig næring i fremtiden, presiserer Karin Wigger om oppdraget.

For universitet passer koblingen svært godt. Nord Universitet er kjent for sin utdanning og forskning innenfor innovasjon og entreprenørskap. Ligger peker på at de har som mål å utdanne det som gjerne omtales som «endringsagenter». Personer som kan bidra med nye ideer og hente inn ny teknologi.

Rådgiverne i BDO har bistått Løvold Solution med å utvikle konsept og organisere arbeidet med å etablere en havpark, samt finsikte hva og hvem som kan bli leietakere.

Det som er klart er at havparken skal frontes som et kompetansesenter for bærekraft og grønn vekst i den blå næringen.

– Vi kan ikke bare ha en stor leietaker, men trenger mange ulike slik at det blir et levende miljø, starter Ellisiv Løvold ut med. Konsernsjef André Løvold legger til at det gjerne må være konkurrerende virksomheter, nyetableringer, forskere og andre som jobber innenfor marin vekst.

Byggene skal slik som i dag huse både produksjon, lager og kontorer. En slik miks er avgjørende for å kunne tiltrekke seg mer enn rene konsulenter og rådgivere. Videre trengs det et avansert produksjons- og utviklingsmiljø hvis universitetet med mastergrad-studenter og forskere skal kunne jobbe direkte med utviklingen av bransjen.

I fjor hadde kurset en ny case, som også omhandler Løvold Havpark. Denne gangen hadde 17 studenter ved Handelshøyskolen og fakultet biovitenskap utviklet et bærekraftig forretningskonsept for Løvold Havpark. Dette innenfor gitte rammer av visjon, plassering og nøkkelanlegg som er besluttet å være en del av Løvold Havpark, som for eksempel en bærekraftslab for marine og maritime innovasjoner som skal hete Havrommet.

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.