Gå til hovedinnhold

Artikkel hentet fra an.no skrevet Oda Oldertrøen Michael Jensen Olafsen.

Det kom inn mange nominasjoner, og det ble en tøff avgjørelse å kåre vinneren.

Hvert år har DNB en kåring av årets ringvirkningsbedrift i Norge, og for første gang skulle en vinner fra hvert fylke i Norge kåres.

Det var en kamp mellom flere bedrifter, men til slutt kom juryen fram til at Kjerringøy Bryggehotell er årets vinner.

– Vi holdt det skjult helt fram til utdelingen, og de trodde det var en vanlig inspeksjon vi skulle på, sier Rune Martinsen banksjef for storkunder Salten og Helgeland i DNB.

– En stor overraskelse

Og en overraskelse – det ble det.

– Det var en stor overraskelse. Vi trodde at vi skulle ut dit på en befaring med DNB – det var ingen av oss som så den komme.

Det sier Odd Emil Ingebrigtsen, som sammen med Gunvald Johansen Holding AS og Løvold Solution AS eier Kjerringøy Havn AS – selskapet bak Kjerringøy Bryggehotell.

– Det er en stor anerkjennelse og en bekreftelse på at investeringene som er gjort, gir ringvirkninger. Det synliggjør også hvor viktig det er med utvikling og etablering av nye arbeidsplasser, sier Ingebrigtsen.

– Jeg vil blant annet berømme dagens driver, Nikolas Fure, for alt arbeidet han har lagt ned. Prisen er veldig fortjent, og det er veldig morsomt med en slik utmerkelse.

– Verdig vinner

Fra DNB hadde Rune Martinsen med seg Mona Jakobsen som er markedsrådgiver i DNB, og i tillegg hadde de blant annet fått med seg Kjell Hugvik kommunedirektør i Bodø, for å offentliggjøre årets ringvirkningsbedrift i 2022 i Nordland.

I forkant kunne alle nominere bedrifter de mente fortjente heder og ære. Bedrifter som betyr litt ekstra for lokalmiljøet der du bor, og ut ifra disse nominasjonene falt valget fra juryen på en bedrift fra Kjerringøy.

– Årets ringvirkningsbedrift i Nordland er Kjerringøy Bryggehotell, og utdelingen finner sted samme sted som programmet «Hver gang vi møtes» ble spilt inn. Det vil være gründerne André Løvold, Gunnar Johansen og Odd Emil Ingebrigtsen som mottar prisen på vegne av årets vinner, da de er gründerne av virksomheten, forklarte Martinsen forkant av utdelingen.

Nå er den første og eneste vinneren fra Nordland kåret

«Hver Gang Vi Møtes» trekkes fram som en bærende årsak til at Kjerringøy Bryggehotell stakk av med anerkjennelsen fra DNB.

– Alle legger ned en formidabel innsats i jobben de gjør. Men det faktum at de har vært med på å få Hver gang vi møtes oppover til Nord-Norge betyr mye. Det skaper store ringvirkninger lokalsamfunnet og for hele regionen, sier Mona Jakobsen.

– Kjerringøy Bryggehotell fikk en fantastisk boost av hele satsingen rundt hver gang vi møtes. Det ble bygget en ny brygge, og det har gitt en helt fantastisk reklame for Kjerringøy. Alle aktører i reiselivet i regionen vil dra nytte av den store oppmerksomheten, så det er absolutt en verdig vinner, sier Rune Martinsen.

Store ringvirkninger

Både Rune Martinsen og Mona Jacobsen i DNB forklarer at de ikke var ute etter å hylle dem med størst overskudd, men dem som bidrar til store ringvirkninger for mange.

– Kjerringøy Bryggehotell skaper stor aktivitet på et lite sted. Det var modig å gjøre så store investeringer på ei lita øy, når vi ser på hva som er investert i både hotell, rorbuer og anlegg. Vi snakker fort om investeringer på rundt 100 millioner kroner, sier Martinsen.

– Vi ser allerede at det har skapt stor entusiasme og store ringvirkninger for Kjerringøy med bookinger gjennom sommeren. Nærmest alle jeg snakker med vil komme til Bodø eller til Kjerringøy, og det viser bare hvilke ringvirkninger som allerede er skapt, sier Jakobsen.

Med dette som bakgrunn ble det altså klart at de første fylkesvinnerne ble Kjerringøy Bryggehotell.

– De får en fin diplom, også lager vi en film fra utdelingen som blir spredt på sosiale medeier. Det er en stor og prestisjetung tittel å få, og det viser at arbeidet deres gir resultater, sier Martinsen og Jakobsen.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.