Gå til hovedinnhold

Artikkel hentet fra an.no skrevet av Anders Bergundhaugen.

Nord Universitet og Øvelse Nord etablerer sammen med Løvold et nasjonalt beredskapsforum som samler beslutningstakere fra havbruksnæringa i Bodø.

– Universitetet er flink til å gjøre seg relevant for næringslivet. Ingenting er bedre enn å samarbeide konkret. Beredskap har blitt veldig aktuelt i løpet av året som har gått. Ingen hadde forventet situasjonen vi nå står i for et år siden, men å tenke hva som kan skje rundt neste sving er viktig.

Det sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen, etter å ha hørt lederen for det som er landets største beredskapsøvelse, Erlend Hagenes, beskrive nyvinningen foran involverte parter.

Samspill
Noe av budskapet var at trygg, sikker drift og beredskap er avgjørende og nødvendig i ei ung næring kjent for å vokse raskt, og med stort potensial for fortsatt vekst.

Men perspektivet er bredt:

– Noe av det jeg har hørt snakk om etter at planleggingen begynte, er mulighetene som ligger i å utnytte fasiliteter som står langs kysten til å styrke generell beredskap, sier rektor Hanne Solheim.

– Det dreier seg om ei næring som er flink til å ta hendelser på alvor. Vi ønsker ikke at forumet skal framstå belærende, men et samspill, understreker Ellisiv Løvold, samtidig som hun informerte om Havparken som er under utvikling i Løvolds regi – og i tett samarbeid med Snorri Sverrisson Rasch og rådgivningsselskapet BDO.

Inviterte gjester
Rent konkret handler det om å samle opp til 40 inviterte gjester, i sentrale posisjoner.

– Vi ønsker å nå beslutningstakere på strategisk nivå, forklarer André Løvold.

– Det er første gang vi gjør dette. Beredskapsarbeid kan være sensitivt. Derfor har vi valgt å gjøre det slik første året, og så vil vi trolig kunne åpne for et større publikum neste år, utdyper Hagenes.

«Nasjonalt beredskapsforum havbruk» blir en del av Øvelse Nord – som er inne i sitt 25. år nå i beredskapsbyen Bodø. Hvorav 17 under hans ledelse.

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.