Gå til hovedinnhold

Stadig oftere finner Ellisiv Løvold, leder marked-relasjon-utvikling i Løvold Solution AS i Bodø, at dagen fylles av interne og eksterne møter som handler om det grønne skiftet. Ikke lenger for å diskutere hva bærekraft egentlig betyr – men for å bidra for å nå inn i og for framtiden.

– Bærekraft er ikke et prosjekt. Det er en ny måte å tenke, bo, leve og jobbe på. Det skal være en del av alt vi gjør og valg vi tar. I samarbeid med Riktig Spor i Bodø jobber vi med å systematisere  hvordan vi kan kommunisere rundt det vi gjør. Dette ønsker vi ikke få på plass kun for eget konsern. Vi ønsker også å påvirke og motivere andre, sier Løvold.

«Grønt samspill i blå næring» – er derfor valgt som overbygg for konsernets strategi.

Riktig Spor i Bodø har valgt Løvold Solution som pilotkunde i et prosjekt som som blant annet handler om å systematisere bærekraftarbeidet og lage kommunikasjonsstrategi rundt bærekraftarbeidet. F.v. Magnus S. Jensen (Havbruksloggen), André Løvold, (Løvold Solution) Ellisiv Løvold, (Løvold Solution) Brita Bjørnbakk, (Riktig Spor) Jannike Ramsvik (Riktig Spor), Jøran Johnsen (Løvold Solution), Isabelle Sande (Løvold as).

Klokken er 08, og Løvold møter Jannike Ramsvik hos Riktig Spor. Workshopen dagen før var bra, og de enes om å gå videre med å konkretisere og visualisere jobben som gjøres i dag og mål for framtiden.

Løvold følger med klokken; Presis kl 09.00 må hun gå inn døra på Jektefartsmuseet i Bodøsjøen, hvor hun skal delta på Kick off i regi Trainee Salten. Dette møtet er viktig, de ti dyktige kandidatene, og de heldige utvalgte partnerbedriftene de skal jobbe hos. Og Løvold skal selvsagt sette fokus på bærekraftsarbeid også fra talerstolen her. Bedriften er meget godt fornøyd over å ha fått trainee Lovise Gjertsen.

Valgte Bodø, og Løvold

Gjertsen har utdanning fra Bergen som passer som hånd i hanske for Løvold Solution; bachelor i logistikk, samt master i tverrfaglige prosesser i innovasjonsbedrifter. Masteroppgaven: Utslippsfrie byggeplasser i Bergen.

– Jeg tenker jeg kan være et friskt pust inn i bedriften. Jeg ser på havbruksnæringen som en voksende og spennende bransje, sier Gjertsen.

Det var ikke helt tilfeldig at hun valgte Nord-Norge etter endt utdanning.

– Jeg ønsket i utgangspunktet å søke nye utfordringer, dra til et nytt sted og møte nye mennesker. Og etter tre ferieturer til Lofoten ville jeg tilbake til Nord-Norge. Nå har jeg vært her i Bodø i halvannen uke, og jeg stortrives allerede, sier hun.

Løvold Solutions har flere store prosjekt på gang, og Løvold mener dette vil passe Gjertsen helt perfekt.

– Hennes kompetanse er kjempespennende, både i intern utvikling og når vi skal realisere havparken. Vi ønsker også her å utfordre ulike bransjer. Løvold AS har i tillegg lager flere steder i landet, og vi ønsker å se nærmere på hvilke nye, gode løsninger løsninger vi kan finne for disse, samt for transport og logistikk generelt. Jeg håper Gjertsen med sin kompetanse utfordrer oss på ting vi ikke ser, sier Ellisiv Løvold.

– Vi har lyst å inspirere andre

Løvold Solution har alltid fulgt utviklingen i samfunnet tett, og tilpasset driften etter endrede behov.

– Selskapet er opptatt av å gjøre ord til handling, og som en leverandør til havbruksnæringen spiller bærekraft en viktig rolle. Vi ønsker stadig å utvikle oss. Vi må tenke bærekraft i alle ledd, og det er viktig for oss at det er en integrert del av hele konsernet, sier Løvold.

Vi oppnår mer hvis vi jobber sammen.

Derfor haster Ellisiv Løvold fra Trainee Salten til et møte om Løvold Havpark, med Norconsult og BDO.

Klokka er 15, og dagens siste møte nærmer seg slutten. F.v. administrerende direktør André Løvold i Løvold Solution AS, Heidi Thomessen og Karoline S. Ingbrigtsen fra BDO, Mona Ågnes og Ingunn Lindback fra Norconsult – og Ellisiv Løvold, leder marked-relasjon-utvikling i Løvold Solution AS. Foto: Lise Fagerbakk

– Løvold utfordrer oss

Dagens siste møte er med BDO og Norconsult om det videre arbeidet med Løvold Havpark. Et prosjekt som også er i samarbeidets ånd – og tuftet på visjonen «Grønn vekst i blå næring». Alle leietakere til havparken må stille seg bak denne visjonen. Da er det også naturlig og viktig, at selve renoveringen og byggingen av eiendommen skal ha høy fokus på miljø. Her inviterer vi til at bedrifter lokalt skal benytte prosjektet til utvikling av egne nye og innovative løsninger, og samarbeide på tvers av bransjer.

– Vi er en sterk match. Løvold utfordrer sine samarbeidspartnere, fordi de vil noe mer. Vi er sterkt med i prosjektet fordi vårt fagområde er forretningsutvikling. Derfor samarbeider vi, sier Heidi Thommessen i BDO.

Løvold Solution og havparken er også avhengig av samarbeid.

–  Samarbeid gir utvikling, og vi oppnår mer dersom vi jobber sammen, sier Løvold.

Også Riktig Spor ser verdien av å ha Løvold med i sitt pilotprosjekt.

– Løvold har mange ulike prosjekt på gang i forhold til bærekraft. Det var veldig interessant for oss da vi skulle starte vårt pilotprosjekt. Vi har hjulpet Løvold med å systematisere sin bærekraftstrategi. Løvold har sortert arbeidet i fire pilarer, og hver pilar er knyttet opp mot et bærekraftmål, sier Jannike Ramsvik i Riktig Spor.

GI ALT

Vi fikk en silkepasning fra Bodø/Glimt gjennom samarbeidsprosjektet GI ALT, etter det har vi ikke sett oss tilbake. Vi hadde gjort mye og det tok vi med videre, men fomlet i forhold til å bevisstgjøring og fokus.

Samarbeidet ga oss et kick i riktig retning, og det er stas at vi også har fått bidra med å fortelle vår historie sammen med BDO, som bidrar til å få andre fotballklubber i Norge til å starte opp nye GI ALT prosjekt.

Vi har stor tro på at det er de som tar miljø på alvor som vinner kampene i framtiden. Vi styrker stadig laget vårt i så måte, og spiller veldig gjerne sammen med andre.

Løvold Solution er partner med Bodø/Glimt, og i denne saken setter vi fokus på FNs bærekraftmål nummer 17; Samarbeid for å nå målene.

Denne saken er produsert av markedsavdelingen i Avisa Nordland, Bodø/Glimts partner.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.