Gå til hovedinnhold

Artikkel hentet fra an.no

Satser på heftig fotballhelg: – Ingenting skal stoppe oss. Glimt kommer med en aldri så liten gladnyhet til alle i barne- og ungdomsfotballen.

I februar 2020 ble den foreløpig siste fotballturningen gjennomført i Bodø. Nå nærmer ventetiden på halvannet år seg slutt. Glimt flytter sin tradisjonsrike Løvold cup fra 23. til 25. april og gjennomfører turneringen helgen 25. til 27. juni. Denne oppstår i ny grønn drakt som «Molobyen ActionNow Cup», der Løvold Solution, Hundholmen Byutvikling og Clemets Eiendom har slått seg på lag. De ønsker å ta cupen i en ny retning ved at Breivika Utvikling, sammen Bodø/Glimt, skal være pådrivere for en turnering med høyt fokus på bærekraft og som inspirerer barn og unge til å bidra.

– Vi trenger aktivitet nå som samfunnet sakte, men sikkert, skal åpnes opp igjen, sier Ørjan Berg, som er leder i Glimts barne- og ungdomsavdeling, og fortsetter:

– Vi trenger litt «action now». Vi skal lage ei turnering som tar hensyn både til miljøet, og gjeldende smittevernregler.

– Trenger å møtes
Tidspunktet er ikke tilfeldig valgt fra arrangørene sin side. Helgen i forveien skal etter planen Kippermoen cup arrangeres i Mosjøen. Helgen etter er det ingen terminfestede turneringer i nærområdet. Derfor velger de å legge beslag på akkurat 25. til 27. juni.

– Det er første helgen etter at skoleferien er kommet i gang. Det betyr at neppe alle har rukket å dra på fellesferie, slik at mange kanskje har behov for at noe spennende og artig skjer i eget nærmiljø, forklarer Berg.

Med halvannet år uten turneringer som dette, er det kanskje på høy tid at aktiviteten trappes noe opp.

– Man trenger å møtes på en litt større møteplass. Ei fotballturnering som dette, med fire-fem kamper per lag, er med på å skape forventning og glede for mange, slår den gamle storspilleren fast.

Heftig tidsskjema
Molobyen «ActionNow Cup» er for gutter og jenter i alderen 6 til 16 år. Glimt tar sikte på å åpne for påmeldinger allerede om få dager.

– For lagene fra Bodø er det ingen problemer med å melde seg på. Vi kommer til å ha fortløpende dialog med fagmiljøet som styrer smittevernreglene i byen. Kanskje lettes reglene slik at lag fra andre deler av Salten også kan være med. Hvis det skjer, skal vi sørge for å få med de lagene som ønsker å delta, lover han.

Det blir en ganske heftig periode i forhold til logistikken internt med hjemmekamp på Aspmyra mot Molde torsdag 24. juni, og ny hjemmekamp mot Stabæk allerede søndag 27. juni.

– Ingenting skal stoppe oss fra å arrangere denne turneringen. Iallfall ikke det at A-laget har to hjemmekamper. Det eneste måtte være hvis det dukker opp et smitteutbrudd av en størrelse ingen kunne forutse, mener Berg.

Siden denne turneringen ble stoppet av koronapandemien i fjor, blir årets turnering den aller første hvor også jentene slipper til. De skulle etter planen ha debutert i 2020.

– Vi er kjempefornøyd med at vi sammen med Glimt kan få til dette! Det er etterlengtet, og en kortreist sommerturnering i Bodø er på sin plass i år. Vi håper å skape masse fotballglede for små og store barn, og skikkelig sommerstemning i byen. Ekstra stas er det at vi for første gang også kan invitere med jentene med, sier Ellisiv Løvold, representant for Molobyen ved Breivika Utvikling Bodø.

Arrangørene skal nå ta kontakt med Bodø kommune om turneringen og helheten i opplegget.

– Vi har hatt god dialog med kommunen gjennom hele det siste året og ser fram til å arrangere turneringen på en trygg og god måte», avrunder Ørjan Berg.

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.