Gå til hovedinnhold

Vi må fortsatt være på ballen og offensiv for å vinne kampene om nyetableringer og tilvekst. Og når denne høsten er knall gul og vi er i storform, kan det bidra til stang inn, istedenfor stang ut.

Skrevet av Per Torbjørn Jystad ved Avisa Nordland.

BODØ I MEDVIND: – Man må ta mangel på ønsket befolkningsvekst og tap av arbeidsplasser på største alvor. Når det er sagt har jeg helt klart troen på at alt det positive som skjer rundt oss i disse dager gir positive ringvirkninger. Men her som ellers er det ingen ting som kommer av seg selv, sier Ellisiv Løvold leder marked-relasjon-utvikling i konsernet Løvold Solution.

Konsernet Løvold har ambisjoner om å posisjonere Bodø som et større miljø innenfor leverandørindustrien til havbruk.

– Vi må være best
Hun er krystallklar på at det krever målrettet jobbing på mange nivåer, og samarbeid mellom det offentlige og private næringsliv er helt avgjørende.

– Hvis Bodø skal vinne i kampen om innbyggere og arbeidsplasser må vi ikke bare være gode, vi må være best! I alle fall på noe. Og da må vi ha et sterk og målrettet fokus på hva vi i Bodø skal være best på.

Stang inn for Bodø
Løvold viser til at Bodø kommune og et innovasjonsutvalg, tidligere har utpekt helse, reiseliv, luftfart og marine næringer som fire vekst pilarer for framtiden.

– Hvis det er disse vi har tro på for framtiden må vi i størst mulig grad prioritere å bygge opp kompetanse, prosjekter og etableringer som støtter målsetningene.

– Vi må være tydelig i kommunikasjonen utad og bygge opp byens identitet og renommé, slik at byen tar posisjon, og i neste omgang tiltrekker seg både bedrifter og folk som finner drømmejobben i et framover lent næringsliv.

Overveldende
Løvold Solution har det siste året jobbet for å skape et kompetansemiljø i Løvold Havpark på indre havn av Bodø.

– I den forbindelse har vi hatt kontakt med over 30 ulike aktører både i inn og utland. Og ja, initiativet vårt har blitt godt mottatt, jeg vil bruke ord som at responsen har vært overveldende. Årsaken til dette er nok flere. En er at det ikke finnes noe lignende i Norge som samler bedrifter som leverer varer og tjenester til marine og maritime næringer. En annen er at det er attraktivt fordi det forventes stor vekst i sjømatnæringene i nord i årene som kommer. I tillegg har det blitt meget godt mottatt at vi legger sterke føringer for at innovasjon, bærekraft og samarbeid skal være nøkkelord i Havparken.

Ellisiv Løvold er styreleder i Bodø i vinden. Hun vil ha flere med på dugnaden som i 14 år har skapt blest om byen.

Hun vektlegger videre at bedrifter ser at initiativet kan ta dem i riktig retning i forhold til grønn vekst.

– For mange av de bedriftene vi har snakket med er det av stor interesse å kunne flytte virksomheten til Bodø eller opprette en avdeling for å få et fotfeste i nord.

– Og her som ellers er det mye enklere og hyggeligere å komme når man er invitert. Spørsmålet er da: Hvem inviterer?

– Men hva så?
Ellisiv Løvold er aktiv i styrene til Bodø Regionens Utviklingsselskap (BRUS), Bodø Havn og Bodø i Vinden,

– Det første hun påpeker i den forbindelse er at Bodø i 2016 ble kåret til Norges mest attraktive by.

– Bakgrunnen for juryens valg var blant annet at Bodø ser muligheter der andre ser begrensinger, og da er satsingen på utvikling av sentrum og NyBy- NyFlyplass prosjektet trukket fram.

– Stas med den tittelen og oppmerksomheten, sier hun i dag.

– Men hva så? Det er viktig at vi alle og enhver, både i næringslivet og privat, er gode ambassadører, og benytter enhver anledning til framsnakke Bodø og regionen som en godt sted å bo, leve og jobbe.

– Ta del i dugnaden
Og det må jobbes kontinuerlig både med omdømme og stolthet, slik som Bodø i Vinden har hatt som mål i snart 14 år.

– Her går Bodø Kommune og deler av næringslivet sammen for å løfte fram regionens fortreffelighet både som bosted og arbeidsplass. Som styreleder for prosjektet håper jeg at flere bedrifter ønsker å ta del i denne dugnaden ved å bli partner i Bodø i Vinden.

Løvold har mer på hjertet:

– Man hører stadig: «Det skjer så mye spennende i Bodø?» Prosjekter som Ny By – Ny Flyplass, Bodø 2024, et spennende næringsliv og Bodø/Glimts posisjon på tabelltoppen m.m. blir definitivt lagt merke til.

– Hvis Bodø skal bli foretrukket foran andre alternative byer trenger vi denne positive medvinden. Men vi må fortsatt være på ballen og offensiv for å vinne kampene om nyetableringer og tilvekst.

– Og når denne høsten er knall gul og vi er i stor form, kan det bidra til stang inn, istedenfor stang ut.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.