Gå til hovedinnhold

Å si han har kapret drømmejobben blir kanskje litt klisje å si, men måten Stig-Endre Tryggestad Elvevoll uttrykker seg på er uten tvil i samme gate.

– Mitt første møte med Løvold Solution har vært fantastisk. De har et fremtidsrettet fokus, og allerede etter første dag merket jeg at prat blir til handling, sier han.

Det var gjennom mastergraden i industriell økonomi og teknologiledelse at interessen for innovasjon og forretningsutvikling vokste. Tanken på å finne et behov og være med på å starte «det neste nye» ga motivasjon, og reisen gikk videre til Nederland og et av Europas beste tekniske universitet.

De siste seks årene har Stig-Endre drevet sitt eget konsulentselskap med fokus på utvikling, nyskaping, innovasjon og bærekraft, som også er viktige nøkkelord for Løvold Solution.

– Vi skal være utviklinga, ikke en del av den. Vi har aldri ansatt noen med hans tittel før, og dette er tydelig strategisk valg. Vi ønsker å få kompetansen inn i eget hus, så vi blir et enda mer utfyllende team som kan dra lasset sammen, sier Ellisiv Løvold, leder marked-relasjon-utvikling, om ansettelsen.

Løvold er en familiebedrift som siden 1938 har vært kjent for å jobbe langs kysten mot kystfiskere og havbruk. Konsernet Løvold Solution startet opp i 2009, og siden har de gjort mange omstillinger. Nå har de blitt en bedrift som leverer kompetanse i tillegg til produkter, fortøyningssystemer og digitale løsninger, og har store planer om å bidra til grønn vekst i en blå næring i forbindelse med etableringen av Løvold Havpark.

– Mye av det vi holder på med handler om å legge til rette for innovasjon, sier Ellisiv.

– Det Stig-Endre har kompetanse i, og erfaring med, er veldig sentralt i dette.

Ellisiv Løvold og Stig-Endre Tryggestad Elvevoll gleder seg til å jobbe i team.

– Viktig å vise at man bryr seg

Eventyret i Bodø og Løvold Solution har så vidt begynt, men starten har Stig-Endre ingenting å utsette på.

Han forteller om sitt første møte med hele Løvold Solution-konsernet, som var på en høstsamling på Kvitbrygga på Kjerringøy. Opplevelsen av å kunne si «takk for sist» allerede første dag på jobb mandagen etter gjorde inntrykk, og han skryter av administrerende direktør André Løvold.

– André presenterte ikke bare hver og én av de ansatte, men også følget vårt. Det sier mye om en leder når han har evnen til å gjøre det, og det viser at han genuint er opptatt av folkene han jobber med.

Ellisiv, som også er gift med André, forteller hvor viktig det er for dem at de ansatte skal føle seg som en del av Løvold-familien.

– Det er stor verdi i det, både for oss og for de som jobber med oss. Når det skjer andre ting i livet utenom jobb, enten det er fødsel, bryllup eller begravelse, er det viktig for oss å vise at her, så bryr man seg om hverandre, sier hun.

Det er tydelig at dette er en hjertesak for henne, og at de gode verdiene verdsettes av Stig-Endre, som er ny i både jobben og byen.

Positivt overrasket over Bodø

Det var ikke en selvfølge at Stig-Endre og kona, som for så vidt også er fra Nord-Norge, skulle ende opp i Bodø. Selv er han opprinnelig fra Salangen, men har bodd sør i landet siden han flyttet hjemmefra som 19-åring.

Familien på fire trivdes godt i Hønefoss, men da barna begynte å bli store måtte de ta et valg om hvor de ville bo. Det var et verdispørsmål om hvordan de ville barna skulle vokse opp.

– Den nordnorske folkesjela er vanskelig å sette ord på, den må føles.
I prosessen med å veie for og i mot nord eller sør, tok Stig-Endre kontakt med Bodø Næringsforum for å få en innføring i hva Bodøs næringsliv har å tilby. Informasjonen han fikk skuffet ikke.

– Jeg ble veldig positivt overrasket over den utviklingen som finnes i samfunnet rundt her. Ny by – Ny flyplass, Bodø 2024, KRAFT-senteret. Det er så mange ting å ramse opp, sier han.

Men det var ikke bare det som gjorde at valget falt på Nord-Norge. Å høre nordnorske uttrykk i gangene på jobb, og det å ha nærhet til fjell, fjord og den friske sjølufta hadde lenge vært et savn.

– Man kan ta gutten ut av Nord-Norge, men ikke Nord-Norge ut av gutten.
Stig-Endre smiler, og presiserer at han endelig har kommet hjem.

Og ungene? Det store for dem var køyesengene i det nye huset, så kultursjokket lar vente på seg.

Det unge miljøet i Løvold Solution fortsetter å vokse. På ti år har gjennomsnittalderen gått ned med ti år.

Vil gjøre det attraktivt å komme til Bodø

For Løvold Solution har det vært viktig å tenke over hvordan man skal gjøre seg attraktiv for flere unge søkere som Stig-Endre. Det er de som er framtiden, og ofte de som sitter på kompetansen som trengs.

Etter omstillingen i konsernet har de nemlig gått fra å servere kystfiskere til å servere høyteknologiske havbruk. Da kreves en annen form for kompetanse, og innad i konsernet har de fått et eget miljø for ingeniører, og egne systemutviklere i Havbruksloggen som har bidratt til å digitalisere havbruksnæringen.

– Jeg tror ungdommen i dag er mer opptatt av verdiene til bedriften de jobber for, ikke minst når det kommer til miljø. Dette er noe vi er bevisst, og jobber med hver eneste dag. Vi må gjøre det attraktivt å komme til Bodø, men også vår bedrift og vår arbeidsplass. Vi vil jo at folk skal ville bo og jobbe her, smiler Ellisiv.

Og denne tankegangen har uten tvil fungert. På ti år har nemlig gjennomsnittsalderen i konsernet gått ned med ti år.

– Det er viktig at tilflyttere og unge får muligheten til å vise hva de kan, avslutter hun.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.