Artikkel hentet fra Lederne 2025, skrevet av Rune Nilsen.
Kysten har alltid vært den blå tråden for Løvold og selskapet som har vært en viktig samarbeidspartner for næringslivet gjennom mange år, fra kystfiskerne til nå høyteknologisk havbruk.
I generasjonsskifte i 2009 ble familiebedriften delt broderlig, i tre ulike grener, og Løvold Solution ble stiftet samme år av ekteparet Andre og Ellisiv Løvold. Med fast grep om roret har dette konsernet navigert seg frem i en stadig tøffere bransje og staket ut nye kurser. Det har vært ryddet i bedrifter og konsepter for å kunne sikte enda tydeligere mot havet.
Løvold Solution, drives i dag fortsatt av tredje generasjon Løvold ved André og Ellisiv. Fjerde generasjon er allerede engasjert i både drift og styrer, så Løvold-ballen ruller videre.
Leverandørindustrien til havbruksnæringen er preget av store og internasjonale aktører, da blir det desto mer viktig for et lokalt, familieeid selskap å finne sin nisje, samt levere på kvalitet og miljø.
-Vi jobber hver dag for å være best med det vi holder på med. Og leverandørindustrien må bidra til å finne de gode løsningene for framtiden. Det har høy prioritet hos oss, sier konsernsjef André Løvold.

DET FØRSTE STEGET: Dagens Havpark tok utgangspunkt i å forvandle en gammel fryseterminal ved å gjenbruke materialer, innredning og møbler. Her er det i dag en kombinasjon av kontorer, lager og produksjon.
GLOBAL LEVERANDØR
Konsernets kjernevirksomhet er leveranser av varer, tjenester innen marin fortøyning og digitale løsninger. Dette gjennom Løvold AS og Løvold System.
De har i løpet av de siste årene utviklet seg til å bli både en nasjonal og global leverandør innen disse områdene.
Konsernet har hovedkontor på Rønvikleira i Bodø og avdeling/lager i Hammerfest, Rødøy, Kristiansund, Ålesund, Austevoll, samt Canada og Chile.
Under Løvold Solution-paraplyen finner vi følgende heleide datterselskaper:
- Løvold AS
- Havbruksloggen AS (Løvold System)
- Løvold Havpark AS
- Løvold Næringspark ASDet er god fart på Løvold-skuta om dagen, og det ble «all time high» i 2024, med en omsetning gjennom egeneide selskaper på 320 millioner. Dette er en økning på 21% i forhold til 2023.
Vi har tro på at framtidens løsninger utvikles i samspill med andre, og at Løvold Havpark kan være en hjemmebane og arena for dette.
ATTRAKTIV ARBEIDSPLASS
Totalt er det 43 medarbeider med en snittalder på 40 år. I tillegg jobber ni medarbeidere på heltid i Sri Lanka med utvikling for Løvold System.
Bedriften har hatt sterkt fokus på å jakte ny og ung kompetanse.
Bare det faktum at snittalderen har gått ned fra 55 til 40 år i løpet av 15 år, sier det meste:
— Vi opplever å få mange og høyt kvalifiserte søkere når vi lyser ut ledige stillinger, sier Ellisiv Løvold, leder for marked, relasjon og utvikling i Løvold Solution.
Det har vært et godt supplement til den grunnstammen vi har i bedriften med folk som innehar masse kunnskap og lang erfaring. Uten dette laget av medarbeidere har Løvold Solution med døtre ikke hatt mulighet til å lykkes i et tøft marked.

NYE PÅ LAGET: Løvold Solution trenger stadig nye og flinke folk. Her er fem av de siste rekrutteringene. F. v. Kristoffer Høien, Magne Engan, Fahim Gul, Karoline Storvik-Størkersen og Torje Imøy. Foto: Rune Nilsen
HISTORISK SATSING
Som et resultat av ønsket om samarbeid i blå næringer, kommer nå den største satsingen i selskapet historie: nybygget i Løvold Havpark – et prosjekt til rundt 350 millioner kroner.
Rent teknisk er dette et topp moderne og klimaoptimalisert bygg i massiv tre. Målet er å sette opp bygget etter BREEAM-standarden: Outstanding. Dette er den høyeste klassifiseringen av miljøsertifiserte bygg, og bare én prosent av nybygg som oppnår dette.
Det hentes kortreist massiv-tre fra Nord-Sverige, og miljøhensyn gjennomsyrer alt som blir gjort, blant annet med kontroll av alle materialer som skal benyttes ute og innendørs.
Løvold Havpark blir også en spennende reise når gamle bygg skal integreres med helt nye.
Med en gjennomarbeidet masterplan for energi, skal det etableres 24 jordbrønner og 6.000 kvadratmeter med solcellepaneler på tak. Energien som produseres tilsvarer 1,5 millioner kilowatt-timer i året.
Dette blir på mange måter et pilotprosjekt, som støttes av Enova.
Nybygget skal stå ferdig i juli 2026, og hele Løvold Havpark vil da ha nærmere 18.000 kvadratmeter bygningsmasse til rådighet.

SAMMEN ER VI STERKE: – Vi har tro på å samle fremoverlente aktører som kan, og vil bidra til utvikling av både ny teknologi, forskning og utvikling, sier Ellisiv Løvold, leder for marked, relasjon og utvikling i Løvold Solution.
LEVENDE KOMPETANSESENTER
– Målet vårt er å skape et levende kompetansesenter for havbruksnæringen og leverandører til den marine næringen. Her skal innovasjon, samarbeid og teknologi stå i sentrum, sier André Løvold.
Dette ved å tilby unike lokaler med fellesfunksjoner og møteplasser, samt å legge til rette for samarbeid og kunnskapsdeling mellom ulike aktører innenfor kontor- og industrifellesskapet som også inneholder betydelige kvm for lager og produksjon.
– Sammensetningene av leietakere og brukere av Havparken har vært en sentral del av vårt prosjekt, med sikte på å fremme innovasjon og samhandling. Vi har også et sterkt ønske om at barn og unge skal få bruke denne arenaen til å lære om yrkes mulighetene i havnæringene, og viktigheten av å ta vare på havet for fremtiden, supplerer Ellisiv Løvold.
Alle Løvold Solution sine selskaper er en del av Løvold Havpark og skal inn i nybygget.
Labora, som er Nord-Norges største laboratorium og har en fiskehelsetjeneste med lang fartstid, har vært med helt fra starten, i den renoverte fryseterminalen..
Bedrifter som har etablert seg i Løvold Havpark er oppdrettsgiganten Mowi.
Det Norske Veritas-eide Åkerblå er også allerede ombord. Åkerblå er en kunnskapsbedrift med mål om å være ledende på havhelse, og bidra til en bærekraftig oppdrettsnæring.
Målet vårt er å skape et levende kompetansesenter for havbruksnæringen og leverandører til den marine næringen. Her skal innovasjon, samarbeid og teknologi stå i sentrum
LOKAL FORANKRING
Navnet Løvold har alltid borget for optimisme og fremtidsrettet satsing. Slik er det også nå.
Løvold Solution har en sterk tro på at verdiskaping må forankres lokalt.
Derfor har de engasjert seg for å utvikle både byen, næringslivet og lokalmiljøer. Dette gjennom deltakelse og engasjement på svært mange arenaer.
Løvold navnet kommer fra Kjerringøy og på Løvold-gården ble det allerede i 1900 startet butikk. Løvold, med John i spissen, var med på å bygge molo, havn og hotell på Kjerringøy i 2007.
Og da det ble aktuelt å få «Hver Gang Vi Møtes» til Kjerringøy, sørget Løvold Solution konsernet sammen med de andre to eierne i Kjerringøy Eiendom for å reise den nå nasjonalt kjente nye Kvitbrygga, i rekordfart for å bidra til at dette prosjektet ble loset i havn i nord.
EN HELT BY BYDEL
Så stopper det ikke der. Før Løvold Solution kom ned til Rønvikleira, var de lokalisert i Breivika. Og de er fortsatt engasjert der, med 50 prosent av aksjene i Molobyen AS, og dermed tett på utvikling av denne spennende forlengelsen av Bodø Sentrum.
– Vi har et stort hjerte for området, og ønsker å skape en bydel som ikke går på kompromiss av fortjeneste, men som skal romme svært gode kvaliteter for folk. Det skal bli en hyggelig plass å besøke, jobbe og bo.
Det handler om samfunnsbygging og næringsutvikling på en forsvarlig og god måte.
På lik linje har de engasjert seg i Seeplastic, et prosjekt som skal etablere et mottak og prosesseringsanlegg på Helgeland for å resirkulere plast fra havbruksnæringen.
Og etablert selskapet Momek Løvold sammen med Momek i Mo i Rana, for å kunne produsere fortøyningsanker lokalt med stål fra Norden.

KLART NESTE ÅR: «Hele Løvold Havpark med nybygget skal stå ferdig i juli 2026» Illustrasjon: Arkitekter Lala/Saaha
EKTE SAMFUNNSENGASJEMENT
Når du er en integrert del av et lokalmiljø, blir det også naturlig å engasjere seg i det som skjer:
– Vi har i mange år vært hovedsponsor for barn og unge i IK Junkeren, har jobbet med Bodø/Glimt og deres bærekraftsatsing «Action Now», er Værekraftspartner for Kirkens Bymisjon. Og var partner i Bodø2024.
– Vi har tro på at framtidens løsninger utvikles i samspill med andre, og at Løvold Havpark kan være en hjemmebane og arena for dette. Her skal vi samle aktører som vil jobbe -med hjerte for havet!» konkluderer Ellisiv og André Løvold.
For uansett om du betrakter et topp moderne miljøsertifisert bygg på Leira, nye boliger i Molobyen eller en ung fotballspiller som løper rundt med Løvold -logoen på drakta, så handler det om det samme:
Håpet og drømmen om en bærekraftig fremtid.