window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127652407-3'); .header__block__media__inner { height: 0; padding-bottom: 56.25%; } @supports (aspect-ratio: 1) { .header__block__media__inner { height: auto; padding: 0; aspect-ratio: 16/9; } .map__content { aspect-ratio: 16/9; } }
Gå til hovedinnhold

Artikkel hentet fra Finansavisen skrevet av Anders Horntvedt.BODØ: – Det spesielle med Løvold Havpark er at vi begynte innenfra. Ofte starter eiendomsutviklere i den andre enden. Vi har brukt lang tid på å finne selve DNA-et til det vi ønsker å skape. Siden 2018 har visjonen vært å bidra til grønn vekst i blå næring, sier Ellisiv Løvold, leder for marked, relasjoner og utvikling i Løvold Havpark.

Hun og ektemannen André Løvold viser rundt på området som allerede har navnet Løvold Havpark.

Tanken er å forvandle en gammel fryseterminal, et eksisterende kontorbygg og et nybygg til å bli et komplett kompetansesenter for leverandører av varer og tjenester til marine næringer.

– Dette er 1.0-versjonen. Innen to år skal dette området få en transformasjon, og stå ferdig til å samle aktører som ønsker å bidra til den felles visjonen, sier hun.

STARTET I 1938: Løvold leverer systemer for fortøyning av oppdrettsanlegg og flytende installasjoner i havet.

Prosjekt til 350 millioner

Beskrivelsen av prosjektet er krydret med begreper som engasjement, inspirasjon, læring, innovasjon, samarbeid, teknologi, bærekraft, attraktive lokaler, fellesfunksjoner og møteplasser.

«Her skal også barn, elever og studenter ha tilhørighet. Innholdet i Løvold Havpark skal være en kombinasjon av kontorer, produksjonslokaler, lager, fellesarealer og flotte samhandlingsarenaer», står det.

De eksisterende lokalene er på 9.500 kvadratmeter, og har i dag leietakere som Mowi, Labora, Patogen, Benchmark Genetics, CryoLab, Løvold, Havbruksloggen, Løvold Solution, Tine, Nortura og FST.

Det nye bygget på 8.000 kvadratmeter og fem etasjer. Det vil inneholde massivtre, og skal bygges som påbygg til dagens bygninger ved kaia sentralt plassert på havna i Bodø.

Prislappen er på rundt 350 millioner kroner, og prosjektet skal stå ferdig 1. april 2026.

SLIK SKAL DET BLI: Løvold Havpark skal stå ferdig 1. april 2026. ILLUSTRASJON: LØVOLD HAVPARK

– Omtrent som lille Nemo

Løvold har en historie i Bodø som strekker seg tilbake til 1938. Selskapet startet som skipshandel rettet mot kystflåten, særlig fiskere på vei til lofotfiske.

I dag eies Løvold Solution-konsernet av en gren fra tredje generasjon, og inneholder et bredt spekter av virksomheter: Fra IT-selskapet Havbruksloggen, til Løvold som leverer systemer for fortøyning av oppdrettsanlegg og flytende installasjoner i havet, innbefattet beregninger, design og produksjon.

Konsernet er også medeier i Kjerringøy Bryggehotell samt Molobyen, et stort byutviklingsprosjekt i Bodø.

– Vi har rendyrket virksomheten de seneste fem årene. I prinsippet er ingen av virksomhetene våre til salgs, sier André Løvold, styreleder og eier av Løvold Solution-konsernet.

– Vi ser på oss selv som en liten fisk i et hav med mange mye større fisker, omtrent som lille Nemo. Og i Havparken ønsker vi å samle flere Nemoer, legger han til.

I André AS, der aktiviteten og eiendelene er konsolidert opp, var bokført egenkapital 107 millioner kroner ved utgangen av 2023.

Eiendelene hadde bokført verdi på 404 millioner kroner, mens gjelden var på 297 millioner kroner.

– Ser stort vekstpotensial

Den største enkeltinvesteringen i årene som kommer er Løvold Havpark.

– Hvordan skal dere finansiere den?

– Det blir en kombinasjon av egenkapital og lån. Dette er vi i prosess på nå, og vi forventer en avklaringen innen utgangen av september, svarer André Løvold.

– Selv om Løvold Havpark blir den største satsingen de kommende årene, er vi langt unna å bli et rent eiendomsselskap. Tvert imot ser vi stort vekstpotensial i andre virksomheter rettet mot havbruksnæringen og maritim sektor, sier han.

Oppdrettsleverandøren Løvold tror han kan vokse opp til 300-400 millioner kroner i omsetning, mot 227 millioner kroner i 2023.

– Også Havbruksloggen har fått internasjonale kunder, og har nylig lansert digital løsning for drift og vedlikehold av fartøy, Vessel. Systemene tar stadig større markedsandeler. Vi er i ferd med å bemanne opp med tre nye utviklere for å holde tritt med etterspørselen, sier han.

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.