Gå til hovedinnhold

Da kan utviklerne av Molobyen juble.

– Det har vært veldig interessant å gjøre gode byutviklingsgrep, planlegge for gode byrom etter hovedkvaliteter som kom fram i parallelloppdraget utført av de danske arkitektene i Schmidt Hammer Lassen. Jeg liker måten vi har jobbet på hvor det har vært omforente målsetninger i samarbeid med kommunen, sier daglig leder Håvard Engseth i Breivika Utvikling i ei pressemelding.

Selskapet er eid av Clemets Eiendom, Løvold Solution og Christian Jakhelln. Breivika Utvikling har oppgaven med å utvikle planen for Molobyen.

Første byggetrinn

For arealplanlegger og gruppeleder for plan- og landskap i Norconsult, Gøran Antonsen, er også planen for Molobyen noe av det mest grundige han har vært med på.

– Jeg har gjennom min tid som planlegger vært igjennom en del planprosesser, og denne har vært omfattende med stor vekt på medvirkning. Sammen med bruk av nye metoder har dette medført til gode og robuste løsninger for den nye bydelen, sier Antonsen.

At planen for Molobyen er godkjent innebærer nå at prosjektet kan gå løs på første byggetrinn etter nærmere fire års arbeid med alt fra arkitektkonkurranse, mulighetsstudier grundige medvirkningsprosesser, vær og vind-analyser og midlertidige aktiviteter.

Clemets Eiendom er heleid datterselskap av Opplysningsvesenets Fond. de har erfaringer fra blant annet Bjørvika i Oslo. Styreleder Bernt Nordby Skøien mener at samarbeidet med Bodø kommune har vært meget bra,

– Skal et industriområde som Molobyen transformeres til en moderne og attraktiv bydel, så behøves visjonære eiere, men også en kommune som stiller krav og ivaretar samfunnsdimensjonen, sier Skøien i pressemeldingen.

– Vi har aldri hatt en så gjennomarbeidet områdeplan som planforslaget for Molobyen, sier leder for byutvikling Annelise Bolland i Bodø kommune. Her sammen med arealplanlegger og gruppeleder for plan- og landskap i Norconsult, Gøran Antonsen, seksjonsleder Mats Marthinussen i Byutvikling Plan i Bodø kommune og daglig leder Håvard Engseth i Breivika utvikling Bodø. Foto: Christine Karijord

– Grundig og solid

Leder Annelise Bolland for byutvikling i Bodø kommune understreker at områdeplanen er grundig og solid.

– Vi har aldri hatt en så gjennomarbeidet områdeplan som planforslaget for Molobyen. Den er grundig utredet på alle måter. En solid plan som står seg. Det å lage en slik plan for et så stort område er komplisert. Mange skal bli enig, og det er mange parter inne i bildet som er omforent om resultatet. Dette er et godt grunnlag for et godt nabolag nært sentrum av Bodø, sier Bolland.

Hun mener planen for Molobyen viser kvaliteter som vil gjøre området til en god plass å både bo og skape næring.

– I tillegg er det lagt opp til gode møteplasser og gode kommunikasjonslinjer. Vi har klima i Bodø, og i Molobyen er det planlagt gode løsninger tross vær og vind. Bydelen inneholder fine grøntområder, kulturminner og bygningsvern er ivaretatt på en god måte. Og denne planen mener jeg er utarbeidet så bra at den vil kunne gjennomføres slik den er tenkt. Jeg er egentlig imponert, sier byutviklingssjefen.

Startskudd

Leder Håkon Møller (MDG) i plan- og miljøutvalget mener vedtaket er viktig og at det er formelt startskudd for detaljplanleggingen av den nye bydelen.

– Dette blir en utvidelse av sentrum og en berikelse for byen. Det er jobbet godt faglig med denne planen fra ulike hold for å skape en bydel det blir godt å bo i, jobbe i og besøke, sier Møller.

Latest news

Read more news

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.