Gå til hovedinnhold

Artikkel hentet fra bodonu.no, skrevet av Øyvind Ludvigsen. 

Stig-Endre Elvevoll er innstilt som daglig leder i Løvold AS. 39-åringen fra Salangen er godt kjent med selskapet han nå skal lede, da han allerede har vært en del av familien i tre år.

Stig-Endre Elvevoll begynte i Løvold Solution tilbake i 2021, da som leder for innovasjon og forretningsutvikler. Denne uka ble han formelt innstilt som daglig leder for datterselskapet Løvold AS.

– Det kunne ikke ha føltes bedre, dette er en kjempestor tillit å få. Det er et tradisjonsrikt selskap som har lyktes med mye. Det er en grunn til at man har røtter som strekker seg 86 år tilbake i tid, og har klart å ekspandere og utvikle seg som de har gjort. Så det er med ydmykhet jeg tar over stafettpinnen som leder i en ganske så turbulent tid som man står ovenfor i samfunnet. Det å få tilliten bak roret, er veldig ærefullt, uttrykker Elvevoll.

– Med Stig-Endre føler jeg vi får inn en som kan skape et sterkt team og henter inn de manglene teamet har, og spiller menneskene i det best mulig, sier styreleder i Løvold AS, Johan A. Løvold (til venstre). Foto: Øyvind Ludvigsen

Nyere kompetanse til nyere utvikling

Denne grenen av Løvoldfamilien, med Ellisiv og Andre i spissen, er selv veldig positive til mannen som i praksis tok over allerede i fjor.

– Vi har i årenes løp hatt, og har fortsatt mange dyktige ansatte med lang erfaring og fartstid i bedriften. Folkene er vår viktigste ressurs. I de senere årene har selskapet også satset målrettet på ung og ny kompetanse. Da føler vi det er viktig å dra også ledelsen videre opp i dette her, slik at vi er i stand til å følge med i tiden sånn at selskapet får utviklet seg videre, sier konsernsjef André Løvold.

Det startet med etablering av nytt styre i selskapet i Løvold AS, med Johan A. Løvold som styreleder. Og som en følge av dette ble det naturlig og også gjøre endringer i ledelsen, med ny daglig leder. Han forteller videre at kapasiteten og kompetansen både Johan og Stig-Endre besitter, er noe selskapet virkelig kan dra nytte av.

Leder for marked, relasjoner og utvikling, Ellisiv Løvold, utfyller litt om kvalitetene de så i Løvolds nye daglig leder. Hun minnes en spennende CV da det kom en åpen søknad fra Elvevoll i hennes mailboks, som resulterte i en digital kaffe-prat, og videre en oppstartsperiode som raskt tydeliggjorde at ansettelsen ville være spennende for begge parter.

– Vi så tidlig at Stig-Endre ville tilføre oss noe nytt, og opprettet derfor en ny stilling innen «innovasjon og utvikling» i morselskapet Løvold Solution. Med dette klarte vi heldigvis «å lokke han nordover», og til oss. Her begynte han umiddelbart å jobbe sammen med konsernstyre med strategien og kultur, og dreie denne i retning prestasjonskultur. Det ble etterhvert naturlig at når det lokomotivet vårt skulle rustes for framtiden skulle Stig-Endre få tilbud om rollen til å lede det.

– Så nå har vi en super duo her i Johan og Stig-Endre, som sammen med resten av det dyktige teamet i Løvold AS kan ta selskapet videre, slår Ellisiv fast.

Stig-Endre Elvevoll begynte i Løvold Solution tilbake i 2021. Denne uka ble han innstilt som daglig leder for datterselskapet, Løvold AS. Foto: Øyvind Ludvigsen

Lang vei til Bodø

Stig-Endre er opprinnelig fra Salangen i Troms, men flyttet til Grimstad for studier. Turen gikk videre fra det glade Sørlandet til Nederland der han fullførte sin mastergrad, før han endte opp i Oslo hvor han periodevis har jobbet litt rundt omkring nært hovedstaden. Før turen gikk til Bodø i 2021, hadde han drevet eget konsulentselskap i ca. seks år.

Fersk styreleder, Johan André Løvold, har vært med på ansettelsesprosessen. Han ser en mann med gjennomføringskraft og kompetanse for faget, men også en som vil styrke arbeidsmiljøet.

– De viktigste og beste egenskapene er at han ser menneskene her. Vi er veldig praktisk anlagt og rettet mot produkt og kunde, og har mange med god kompetanse der. Med Stig-Endre føler jeg vi får inn en som kan skape et sterkt team og henter inn de manglene teamet har, og spiller menneskene i det best mulig, sier Johan.

– Også har han vist at han har gjennomføringskraften som vi mener er nødvendig for å ha livets rett som selskap, også i framtiden, legger han til.

Hovedpersonen selv har øynene rettet mot oppgavene som venter for selskapet han nå formelt er leder av.

– Hvis vi ser på vår virksomhet og området vi havner på i verdikjeden så er det veldig mange regulatoriske endringer på trappene, fordi tauene våre er laget av plast og vi importerer fra utlandet. Vi er en del av verdikjeden hvor EU-reglementet har en effekt for oss. Det å kunne vite hvordan endringene vil slå inn på oss er en utfordring å finne ut av, drøfter Elvevoll.

Daglig leder Stig-Endre Elvevoll og styreleder Johan A. Løvold, i Løvold AS. Foto: Øyvind Ludvigsen

Rustet for framtiden

Løvold AS har god fart om dagen, men bransjen påvirkes av endringer som innføres fra blant annet EU-reglementet og FN. Elvevoll drøfter utfordringene han ser fram til å begi seg ut på.

– Vi er i en god drive med høy omsetning og etterspørsel. En del av det kommer på bakgrunn av at det er nye standarder som medfører en økt oppdragsmengde. Det er noen voksesmerter i det også. Det er en utfordring for oss internt å håndtere, men det er jo en veldig positiv utfordring, sier Elvevoll.

Disse regulatoriske endringene gjelder eksempelvis CO2-avgifter, plastdirektivet og digital produktmerking, og hvordan man som selskap skal tilpasse seg det.

I tillegg til tilsettelsen av Elvevoll, har Løvold AS opprettet tre nye stillinger de ikke har hatt tidligere. Dette for å anskaffe kompetanse og kapasitet på områder de ser behovet for framover.

En del av noe større

– Vårt bidrag handler om at vi er en del av noe større. Forsvarlig havbruk kommer fra forsvarlig produksjon, som er en av bærekraftsmålene til FN. Når det snakkes om framtidens generasjoner gjelder det mye mer langsiktig enn de neste to-tre årene. Det å høste fra havet og leve av det handler ikke bare om produktene eller tjenestene våre, men om å skaffe mat til verden og gi ekstra mening.

– Jeg kjenner meg selv igjen i den overordnede ambisjonen vår i morselskapet Løvold Solution, om å bidra og utgjøre en forskjell, slik at mine og andres barn kan få en bedre framtid enn de er forespeilet dersom vi ikke gjør noe, slår Elvevoll fast.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.