Gå til hovedinnhold

Havets Døgn er et arrangement som årlig blir holdt av studentforeningen Nugla ved Nord Universitet, for studenter ved havbruksdrift- og ledelse. Her blir studenter og havbruksnæringen brakt sammen for å vise mulighetene havet har å by på.

Løvold Solution, med driftsselskapene Løvold as og Havbruksloggen har i flere år deltatt ved å ha bedriftsstand på arrangementet. Vi synes Havets Døgn er et godt initiativ og en viktig arena hvor studenter og næringslivet møtes.

«Et hav i utvikling»

Hvert år har arrangementet fokus på et tema, i år var det «Et hav i utvikling», hvor man vender blikket fremover. I en verden med stadig befolkningsvekst trenger vi mer mat, og en større det av maten må produseres i havet. Pandemi og krig i Europa har blant annet medført mangel på utenlandsk arbeidskraft, utstyr, leveranseutfordringer og påvirket produksjonen av mat. Norge er verdensledende når det kommer til produksjon av atlantisk laks og havbruksteknologi, men hvordan skal vi fortsette å være nummer en?

Dagens studenter er opptatt av at produksjonen skal være miljøvennlig, bærekraftig og med fokus på fiskehelse. Hvordan jobber ulike aktører i dag for å forbedre fiskehelse og fiskevelferd? Er det stort nok fokus på dette i en næring hvor det ofte snakkes om vekst og økt produksjon? For å kunne øke produksjon og konsum av sjømat er vi avhengig av utvikling. Teknologien har kommet langt, og det satses både på land og til havs, men utviklingspotensialet er fortsatt stort. Hvordan bidrar dagens teknologiutvikling til en mer bærekraftig næring? Hvordan ser fremtidens havbruksnæringen. Målet for dagen var at både studenter og bedrifter skal bli bedre kjent med den spennende utviklingen som skjer i næringen for tiden.

 

Heine Totland tok oss gjennom dagen som konferansier under årets Havets Døgn. Dagen var fylt med spennende foredrag av bedrifter fra havbruksnæringen, fiskeriminister Bjørnar Selnes Skjæran og ordfører Ida Maria Pinnerød. Samt mange hyggelige samtaler med engasjerte studenter.

Últimas noticias

Leer más noticias

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.