Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

+47 75 50 44 00

Skal skape en ny bydel i vest

Artikkel av BODØ NU / RESPONS.

Bodø er på full fart inn i en ny fremtid og det vil Løvold Solution være med på.

– Dette er et utrolig spennende prosjekt og med tanke på Løvolds historie i området, blir det ekstra interessant, sier André og Ellisiv Løvold. Det som tidligere var definert som industriområde, skal i framtiden bli til bolig og næring.

Inntil 600 boliger

Området det er snakk om er Breivika. Her kan det komme inntil 600 nye boliger og målgruppen er blant annet barnefamilier.

Løvold Solution har med via sitt selskap Breivika Eiendom inngått samarbeid med Hundholmen Byutvikling AS og Clemens Eiendom AS (eid av Opplysningsvesenets fond). Sammen har de etablert Breivika Utvikling Bodø AS, som skal drive prosjektet fremover.

Totalt dreier det seg om utvikling av rundt 30 mål tomt, fra Molorota og bort til Breivika Brygge langs sjøkanten, og opp til Prinsensgate inkludert områdene rundt Bispegården og mot Pelle Molins plass.

Saken fortsetter under bildet.

Ut mot havet: Den nye bydelen får en unik tilgang til havet og her kan det skapes noe Bodø aldri har sett før.

Ut mot havet

– Her får vi en unik mulighet til å åpne opp byen mot havet, sier Ellisiv.

Dette blir på mange måter en forlengelse av den nedre delen av sentrum, noe som gjør at byen vil strekker seg videre fra andre siden av moloen. De kvaliteter som kulturkvartalet har gitt sentrum, sammen med fornyelse av promenaden langs Moloveien, er til stor inspirasjon for et videre godt arbeid for omreguleringsplanen, supplerer hun.

Man er i god dialog med Bodø Kommune om flere muligheter for samarbeid, både i forbindelse med at Ny by – ny flyplass skyter fart, og Smart-city tanken. Breivika blir et naturlig bindeledd mellom dagens sentrum og den nye byen.

– Selv om vi er helt i startfasen er det naturlig at vi også tenker litt smart og innovativt, sier André.

Saken fortsetter under bildet.

Flott utsikt: Boligene i den nye bydelen får utsikt til en vakker kyststrekning.
Grundig prosess

I løpet av høsten skal bystyret vedta planprogrammet, noe som i neste runde skal danne grunnlaget for en områdeplan. Så er det meningen at Breivika Utvikling Bodø inngår en samarbeidsavtale med kommunen om den praktiske utformingen av reguleringsplanen for området.

Det betyr at det kan bli byggestart i løpet av 2020. Det har vært ønskelig fra kommunen sin side at hele området skal tas med i planen, også de tomtene som ikke Breivika Utvikling Bodø disponerer.

– Det er viktig å understreke at det kommer til å bli lagt ned et stort arbeid i forkant, hvor vi inviterer grunneiere og en rekke miljøer til å være med på denne reisen. Og det er en sterk ”treenighet” i det nye utviklingsselskapet om at denne bydelen med så unik beliggenhet og mange muligheter skal bidra til å gjøre Bodø til en da mer attraktiv by. Det ligger i bunnen for samarbeidet, sier Ellisiv.