Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

+47 75 50 44 00

I helgen er det endelig fotballturnering igjen

125 fotballag møtes for å spille turnering i helgen.

Fredag klokken 08:00 braker det løs med Molobyen Action Now Cup! Endelig samles 125 fotballglade lag fra Bodø og omegn for å spille turnering arrangert av Glimt, i samarbeid med Breivika Byutvikling Bodø.

Tidligere Løvold Cup
Molobyen Action Now Cup het tidligere Løvold Cup. I 2020 ble det bestemt at turneringa skulle få nytt navn, og rette søkelyset mot bærekraftige fotballturneringer og den nye bydelen Molobyen som skal bygges i Bodø. Bak Molobyen Action Now Cup står aktørene som samarbeider om den nye bydelen – Løvold Solution, Hundholmen Byutvikling og Clemens Eiendom. Sammen er de Breivika Byutvikling Bodø.

Hva er en bærekraftig turnering?
Men hvilke grep tar egentlig Molobyen Action Now som gjør det til ei turnering med fokus på bærekraft?

  • Retura Iris står for avfallshåndtering og kildesortering på alle banene.
  • Vi engasjerer barn og unge som har hatt en lang, stillesittende periode uten ønsket aktivitet.
  • Vi organiserer et marked sammen med byen, rett utenfor byen, som viser frem flotte, lokale aktørers kunst.
  • Vi oppfordrer alle deltakende lag til å gjennomføre Bodø Kommunes Miljøbingo for å vinne en pengepremie levert av Breivika Byutvikling Bodø. Og neste år vil vi utvikle oss videre.
  • Vi viser frem Bodø nye, bærekraftige byde

    – Vi gleder oss stort over å få tatt den tradisjonelle Løvold Cup inn i en ny grønn drakt, og med det kunne samarbeide med Glimt å være en pådriver rundt Action Nowkonseptet. Det at turneringen skal gi fotballglede for barn og unge, og samtidig sette fokus på bærekraft, gir bare enda mer mening. Denne koblingen som Glimt har skap med Action Now-konseptet i så måte er genial, da er det bare for oss andre å følge opp, å bidra så godt vi kan. Ambisjonene rundt utviklingen av Molobyen er helt i tråd med dette. Vi ønsker derfor å gjøre turneringen til en årlig happening, som skaper aktiviteter også utenfor fotballbanen, og har miljø øverst på agendaen. Her er ofte barn og unge de beste forbildene. La oss slippe de til og lære av dem, oppfordrer Ellisiv Løvold, på vegne Breivika Utvikling Bodø.

Marked i Molorota
I tillegg blir det et marked på lørdagen nede i Molorota som organiseres av Vestbyen Marked, i samarbeid med Bodø Sentrum. Her stiller kunstnere, kreatører og Bodø/Glimts egen suppporterbutikk! På markedet vil dere også møte representanter fra de som bygger den nye bydelen Molobyen, som vil være klare til å svare på spørsmål.

Markedet består av flere lokale produsenter, og Retura Iris tar seg selvsagt av kildesorteringa også her! Interessert? Sjekk ut arrangementet på Facebook her.