Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

+47 75 50 44 00

Her vil vi bygge havpark: – Vi ønsker å styrke Bodø-regionen

Illustrasjon fra plandokumentene. Kilde: www.kommunekart.com, bearbeidet av Norconsult AS 2020.

Artikkel hentet fra Avisa Nordland av Anders Bergundhaugen

Løvold Solution ønsker å transformere et fryseterminalområde til et marint og maritimt senter.

Nå er det gitt varsel om oppstart av detaljregulering for Klinkerveien 6 og 8, sentralt på Rønvikleira rett nord for Bodø sentrum.

– Vi tenker å skape et miljø for dem som driver havrelaterte næringer – og ønsker å samle de som leverer varer og tjenester, sier Ellisiv Løvold, leder for marked, relasjon og utvikling hos Løvold Solution.

En tredje klynge
Fra før av har Bodø klynger i Salmon Center i Sjøgata og hos universitetet på Mørkved. Løvold Solutions ønsker å skape en tredje, spisset inn mot det marine og maritime.

Ikke konkurrerende, men kompletterende, understreker Løvold.

– Vi har begynt å se på mulighetene for å få inn aktører som trenger mer plass, både med tanke på lager og produksjonslokale har vi mange kvadratmeter. Vi søker også mot nye bedrifter som bør komme til Nordland som ikke har vært etablert her før, forklarer hun.

Bak planene ligger også et ønske om å bidra til at den blå næringen blir grønnere.

Mer selvforsynt
Per nå holder Løvald AS som produserer fortøyningsutstyr, teknologibedriften Havbruksloggen, samt laboratorie- og fiskehelsemiljø i Labora, PatoGen, og CryoLab.

Det er altså plass til flere.

– Vi ønsker å styrke Bodø regionen og Nordlands posisjon, så vi blir mer selvforsynt på varer og tjenester. Per i dag er det en del ting vi må ut og hente andre steder. Og vi mener at det ligger et stort potensial ved å ta tak i ringvirkninger i havbruksfylket Nordland.

I tillegg til samtaler med de øvrige blå miljø i Bodø, er dialogen med Bodø Havn tett og god. De har et uttalt ønske om å ha sjørelatert virksomheter i havna som igjen gir gods over kai, ifølge Løvold.

Nær 10.000 kvadrat
Oppstartsmøte med Bodø kommune fant sted i januar.

– Selve reguleringsprosessen vil trolig ta et lite år, men i begynnelsen av 2021 regner vi med at det formelle er på plass, sier Løvold – og legger til at dialogen er god også her, og at kommunens holdning til styrking av «den marine pilaren» er positiv.

Mye planleggingsarbeid kan gjøres allerede nå, for hvordan en fryseterminal kan bli en attraktiv havpark som bedrifter ønsker å etablere seg i. Det jobbes med mulighetsstudier for selve konseptet og bygningsmassen på nesten 10.000 kvadratmeter, røper Løvold.

– Vi ser på energiløsninger som holder framtidens standard, og teknologiløsninger i et bærekraftsperspektiv.

– Viktig problemstilling
Hvordan kan man oppgradere og fornye gammel næringseiendom til å få en ny æra, og være rustet til å møte framtidens krav? Dette er en viktig problemstilling for alle som besitter eiendom, mener Løvold.

– Vi må også ta et ansvar for eksisterende bygg oppi all fokus på ny by.

I dette inngår også et ønske om å bidra til forskjønnelse i et område der det planlegges endringer i veinettet i nær framtid.

Det er for tidlig å si hvilken kostnadsramme prosjektet vil få, ifølge Løvold.